Stormchase 28 mei 2017: Een verassend begin

De titel zegt al genoeg! In de nacht en vroege ochtend van zondag 28 mei 2017 werd er door de meeste modellen geen onweer verwacht. De meesten lieten het in de avonduren onweersbuien zien waarna de nacht droog zal verlopen. Toch kwam dit tot een enorme verassing, toen het koufront rond de klok van half 3 begon te activeren boven de oostelijke helft van Nederland. Teamleden Jelle, Leon en Timo werden verrast door dit gebied en zijn er gelijk wakker van geworden. Teamlid Leon was meteen de auto ingestapt en had nog onderweg teamleden Jelle en Timo opgepikt. We gingen richting Lierderholthuis om daar een positie te zoeken.

Bij aankomst was het nog even weer droog, maar gelijk gingen de hemelsluizen weer open. We hadden even gewacht tot de onweersbui over ons heen was getrokken. Nadat de cell over was getrokken waren we snel de auto weer uitgestapt om plaatjes te schieten van het onweer.

Nadat deze cell verder richting het noordoosten trok, kwam er in de verte in nieuwe cell aanzetten en begon snel een lijn te vormen met de andere cell die we eerder hadden onderschept. Op het moment dat dit gebeurde waren we weer een stukje zuidelijker gereden en werd het ondertussen snel licht. Toen het front al verder weg was, was er aan de achterzijde nog een enorme veld aan Mammatus wolken zichtbaar!

Het was een zeer korte, maar een geslaagde chase! Een leuk beginnetje van dit seizoen.