Weekend weg naar de Harz in Duitsland

Teamleden Leon, Jelle en Matthijs gingen in het weekend van 2 tot en met 4 februari op vakantie naar Duitsland. Ze besloten om richting de Brocken te gaan om daar te genieten van het prachtige gebied en natuurlijk de vele sneeuw die daar is gevallen. Samen met Sven (bondgenoot van ons) gingen we op vrijdagochtend richting Duitsland toe!

Vrijdag
Vrijdagochtend gingen teamleden Jelle, Leon en Matthijs vroeg weg met de trein naar Apeldoorn, daar werden ze opgepikt door Sven met de auto, om zo richting Duitsland te rijden. Van een groen gebied naar een sneeuwrijke gebergte. Vanaf Hannover richting Braunlage (Duitsland) gingen we meer de gebergte in. Met een hoogte meter konden we kijken hoe hoog we gingen. Onderweg werden we nog wel aangehouden door de Polizei vanwege een drugscontrole, maar we kwamen uiteindelijk op bestemming: Braunlage!

Na dat we alle spullen in ons appartement te hebben gelegd, zijn we gelijk richting de Wurmberg gereden. Bij de Wurmberg konden we via de zijkant de skipiste op. Boven op de berg hadden we een fraai uitzicht. Helaas was het behoorlijk mistig, maar de klim was uitdagend!  Tegen schemer gingen we weer terug richting ons appartement.

Zaterdag
Op zaterdag hadden we maar 1 doel: De Brocken! Gelijk die ochtend zijn we met de auto vertrokken naar een lokaal treinstation, waar we met een ouderwetse stoomtrein de bergen in gingen richting de Brocken. Voor wie de Brocken niet kent is dit de hoogste berg in de omgeving met een hoogte van 1141 meter. Op de Brocken heb je vaak een prachtig uitzicht en kijk je breed uit over de lage velden heen, helaas is het zicht op de Brocken vaak slecht.

De stoomtrein is een locomotief die aangedreven werd door kolen. Een beest van een machine is het! Voor ons vertrek, vertrok nog zo’n locomotief van station die we even op de foto moesten hebben voor het plakboek, want een locomotief als deze zie je niet snel meer terug in Nederland.

 

Op de trein reden we richting de Brocken toe. Onderweg klaarde het behoorlijk op waardoor de zon even te zien was, maar toen we de Brocken bijna naderden, werd het al tamelijk bewolkt. Gelukkig waren er aan de ene kant van de berg nog opklaringen en konden we over het dal kijken; een fantastisch uitzicht als het helder is daar! Toen de trein gestopt was, gingen we ook gelijk foto’s maken, want aan de andere kant van de berg hing al een gebied met wolken/mist die graag over de berg wou trekken.

Na enkele shots met de sneeuw op de voorgrond en het dal daarachter gingen we de Brocken verkennen. Er lag op sommige stukken ongeveer 2,5 meter hoge sneeuw, natuurlijk is dit allemaal opzei geschoven door een shovel, maar het zag er wel indrukwekkend uit. De bewolking nam snel toe en het zicht werd flink minder. We waren blij dat we op tijd waren, anders hadden we geen uitzicht gehad. We zochten het hoogste punt van de berg op en namen nog een break in een restaurant daar.

Na enkele uren boven op de Brocken te hebben gelopen, pakten we de trein weer terug richting onze auto.

Bij aankomst was het al schemer en dat maakte een fraai sfeertje op het station, ook de locomotief werd nog even bijgeladen om zijn laatste ritje te doen, voordat het echt klaar was.

Met een glimlach op onze gezichten en na een volle dag genoten te hebben op de Brocken, reden we weer terug naar onze appartement waar we nog even met de slee van de heuvel gingen en nog een spel te hebben gedaan.

Zondag
Het weekend zit er al weer bijna op en het was allemaal snel voor onze neuzen voorbij gegaan. Die dag gingen we nog even bij een mega stuwdam kijken en reden we naar de Harz toe om daar nog een wandeling te maken door een dik pak sneeuw.

Het was een ontzettend relaxed weekend met zijn allen en zijn van plan om dit volgend jaar rustig over te doen!